Biblioteka

Straipsniai apie naujausių mokslinių tyrimų su Omega-3 riebalų rūgštimis rezultatus

Omega-3 riebalų rūgštys bene labiausiai ištirta maistinė medžiaga. Tai kiekvienos mūsų ląstelės viena iš sudedamųjų dalių, todėl jos kiekis organizme yra labai svarbus.

Dėl per paskutinius dešimtmečius labai pakitusios mūsų mitybos, šios nepakeičiamos riebalų rūgšties mums labai trūksta. 

Koks to rezultatas, kas vyksta su mūsų organizmais kai trūksta Omega-3, kokie rezultatai gaunami ja aprūpinus organizmą ir kaip tai padaryti saugiai?

Į šiuos ir kitus klausimus mokslininkai, medikai, ir kiti savo srities profesionalai stengiasi atsakyti atlikdami įvairiausius mokslinius tyrimus.

Čia rasite šių mokslinių tyrimų apibendrinimus ir išvadas.

Jei turite klausimų dėl čia paskelbtų straipsnių, nedvejodami susisiekite su mumis info@norsan.lt

Straipsniai kitomis kalbomis.

Lėtinis uždegimas – daugelio ligų priežastis

Lėtinis uždegimas atsiranda „tyliai“ ir dažniausiai išlieka nepastebimas gana ilgai. Taip jis tyliai griauna mūsų organizmą iš vidaus ir yra tiesiogiai susijęs su daugeliu ligų, tokių kaip diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos, sąnarių ligos, onkologiniai susirgimai ir t.t., atsiradimu. Todėl…

OMEGA-3 nauda sportuojantiems bei fiziškai aktyviems

Reguliarus sportas ar tiesiog sisteminga kita fizinė veikla yra naudinga sveikatai. Tačiau jei mityba nebus tinkama, tai neduos norimų rezultatų, o kartais netgi gali ir pakenkti. Tai galioja ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir žmonėms, kuriems sportas yra tik kaip…

Omega-3 riebalų rūgščių (EPR ir DHR) įtaka alerginiams susirgimams

Susirgimai alerginėmis ligomis per pastaruosius dešimtmečius pastebimai išaugo. Šiuo metu serga maždaug 20-30 % gyventojų ir šis skaičius nuolat auga, o tai kelia didelį susirūpinimą visuomenės sveikata. Kalbant apie alergijas, visuotinai sutariama, kad jų paplitimas visame pasaulyje išaugo per greitai,…

Vaikų elgesio, atminties, koncentracijos sutrikimai, ADHD ir Omega-3

Interviu su Medicinos mokslų daktaru Volkeriu Schmiedeliu Atliktos apklausos parodė, kad nedaugelis žmonių supranta, kad akademinius vaikų rezultatus ir ypač elgesį gali įtakoti suvartojamos maistinės medžiagos. Tai pasakytina ne tik apie vaikus, turinčius dėmesio trūkumo sutrikimą (hiperaktyvumą), bet ir apie…

Omega–3 nauda širdies ir kraujagyslių ligų gydymui ir prevencijai

Nepaisant didelės pažangos širdies ir kraujagyslių ligų (ŠKL) prevencijos ir gydymo srityje, šios ligos išlieka pagrindine mirtingumo priežastimi pasaulyje ( ~32 proc. visų mirčių Pasaulio Sveikatos organizacijos duomenimis). Remiantis Nacionalinės sveikatos ir mitybos apklausos (NHANES) 2015–2018 m. duomenimis, ŠKL (įskaitant…

Pagalbininkai lieknėjimui

Autorius: Dr. med Volker Schmiedel Sveikas, efektyvus ir nesukeliantis kančios svorio metimas atrodo misija neįmanoma. Be to ir pats lieknėjimo procesas atrodo sudėtingas – kalorijų skaičiavimas, leistinų ir neleistinų produktų sąrašai, maži leistini maisto kiekiai… Tačiau, iš tiesų, viskas daug paprasčiau.…

OMEGA-3 RIEBALŲ RŪGŠČIŲ ĮTAKA SĄNARIŲ LIGOMS

Omega-3 riebalų rūgščių įtaką sąnarių ligų gydymui tyrė ne vienas medicinos mokslų atstovas. Čia pateiksime straipsnio „Reumatas – Omega-6 ir Omega-3 svarba“, kuriame nagrinėjama Omega-3 riebalų rūgščių įtaka sąnariams, paskelbto medicinos mokslų daktaro Jochen Henn žurnale „Naturheilpraxis“, santrauką. Jame nagrinėjamas…

OMEGA-3 NAUDA. O GAL TAI TIK PLACEBAS? SVARBU DOZAVIMAS!

Tyrimo, kuriame tiriama duodanti naudą Omegos-3 dozė, apžvalga. Omega-3 nauda aprašyta daugelyje mokslinių straipsnių. Šalininkai joms priskiria teigiamą poveikį gydant mūsų civilizacijos ligas, tokias kaip: diabetas, astma, alergijos, reumatas, širdies ir kraujagyslių ligos, odos ligos ir vėžys. Be to, manoma,…

Omega-3 rūgštys ir jų teigiamas poveikis smegenims bei vaikų mokymosi rezultatams

Interviu su Medicinos mokslų daktaru Volkeriu Schmiedeliu Straipsnyje “Jaunasis Einšteinas – daugiau Omega-3 riebalų rūgščių geresniems Tarptautiniams studentų vertinimo testo rezultatams?” medicinos mokslų daktaras Volkeris Schmiedelis apibendrina tyrimo rezultatus, kuriame buvo tirtas ryšys tarp žuvies vartojimo tam tikroje šalyje ir…
Hashimoto behandeln - Eine nährstoffreiche Ernährung wirkt sich positiv auf Hashimoto aus - insbesondere Omega-3, Vitamin D und Selen

Gydykite Hašimoto su mityba, kurioje gausu omega-3 ir vitamino D.

Med. Dr. Volkerio Schmiedelio straipsnio santrauka Straipsnyje „Ar žinai, kas yra Hašimoto?“  Med. Dr. Volkerį Schmiedelį domina teigiamas priešuždegiminės dietos poveikis Hašimoto ligai. Žemiau mes jums apibendrinome straipsnio turinį. Hašimoto – kas tai yra? Hashimoto yra autoimuninė skydliaukės liga, dėl…
Migräne kann durch Omega-3 aus Fischöl gelindert werden

Omega-3 riebalų rūgštys sergant migrena

Med. Dr. Volkerio Schmiedelio straipsnio santrauka Med. dr. Volkerio Schmiedelio straipsnyje „Omega-3 riebalų rūgštys esant migrenai“ pasirodžiusiame Ortomolekulinės medicinos žurnale susirūpinta omega-3 riebalų rūgščių terapiniu naudojimu esant migrenai. Žemiau mes jums apibendrinome straipsnio turinį. Migrenos simptomai ir gydymas 50-metis pacientas…