NEMOKAMAS pristatymas į paštomatus nuo 49 €
NUOLAIDA nuo 3 produktų

OMEGA-3 RIEBALŲ RŪGŠČIŲ ĮTAKA SĄNARIŲ LIGOMS

Omega-3 riebalų rūgščių įtaką sąnarių ligų gydymui tyrė ne vienas medicinos mokslų atstovas.

Čia pateiksime straipsnio „Reumatas – Omega-6 ir Omega-3 svarba“, kuriame nagrinėjama Omega-3 riebalų rūgščių įtaka sąnariams, paskelbto medicinos mokslų daktaro Jochen Henn žurnale „Naturheilpraxis“, santrauką. Jame nagrinėjamas Omega-6/Omega-3 santykio poveikis uždegiminėms reumatinėms ligoms ir kaip jas galima veiksmingai gydyti naudojant pakankamą Omega-3 riebalų rūgščių kiekį.

Omega-3 ir Omega-6 polinesočiosios riebalų rūgštys reguliuoja uždegiminius procesus organizme, todėl yra svarbios sergant uždegiminėmis sąnarių ligomis.

Omega-3 riebalų rūgštys veikia priešuždegimiškai, kitaip nei Omega-6 riebalų rūgštys, kurios skatina uždegiminius procesus. Nors ekspertų nuomonės apie optimalų Omega-6/Omega-3 santykį skiriasi, tačiau visi jie sutaria, kad jis neturėtų būti didesnis nei 5:1.

-Dėl augalinių aliejų, kuriuose gausu Omega-6 riebalų rūgščių, plataus naudojimo maisto pramonėje, vidutinis disbalanso lygis tarp gyventojų yra apie 15:1 (Omega-6/Omega-3), o jaunimo tarpe net 25: 1, – sako dr. Henn. – Be to, tam didelę įtaką daro ir nepakankamas jūrinės riebios žuvies vartojimas, kuri yra natūralus Omega-3 riebalų rūgščių šaltinis.

– Sergant uždegiminėmis sąnarių ligomis, – pasak dr. Henn, – galima ženkliai sumažinti simptomus, tokius kaip sąnarių skausmas, patinimas ir sustingimas, vartojant dvi Omega-3 riebalų rūgštis – DHR ir EPR. Tokiu atveju pageidautinas Omega-6/Omega-3 santykis turėtų būti mažesnis nei 2,5: 1. Daugelis tyrimų patvirtino ženklią teigiamą Omega-3 riebalų rūgščių įtaką gydymui. Pavyzdžiui, metaanalizėje NVNU (nesteroidinių vaistų nuo uždegimo) dozė buvo sumažinta daugiau nei 39 % verum grupės pacientams.[/vc_column_text][vc_column_text 0=””]Pasak dr. Henn, sėkmingas Omega-3 riebalų rūgščių naudojimas sąnarių ligų gydyme priklauso nuo keturių veiksnių:

Terapinė dozė

Esant pradiniam Omega-3 trūkumui, iš pradžių dažnai reikia didelės dozės, iki 4-5 gramų Omega-3 riebalų rūgščių per dieną, apie 20 ml žuvų taukų. Maždaug 2 g Omega-3 riebiųjų rūgščių per dieną pakanka geroms vertėms palaikyti.

Natūralių žuvų taukų naudojimas

Norėdami gauti tokį patį poveikį kaip ir valgant žuvį, naudokite tik natūralius (ne koncentruotus) žuvų taukus, kurių sudėtyje yra riebiųjų rūgščių kompleksas, panašus į esantį žuvyje.

Terapijos papildymas

Pasak dr. Henn, labai svarbu ir mažas Omega-6 suvartojimas, subalansuota mityba, vitamino D papildai ir mankšta.

Individualaus Omega-6/3 santykio matavimas

Diagnozei ir kontrolei galima atlikti kraujo analizę, matuojant asmens Omega-6/Omega-3 santykį.

Pacientų patirtis rodo, kad sąnarių ligos vystosi ilgai, o teigiamas poveikis dažnai išryškėja tik po šešių ar daugiau gydymo mėnesių.

Linų sėmenų aliejuje yra daugiau nei 50% augalinės Omega-3 ALA (alfa-linoleno rūgšties), tačiau jame nėra terapiškai svarbių “jūrinių” Omega-3 riebalų rūgščių EPR ir DHR. Iš ALA jos konvertuojamos tik nedideliais kiekiais. Gydytojas aiškina, kad žuvų taukuose esančių Omega-3 riebalų rūgščių EPR ir DHR trūkumui reguliuoti nepakanka linų sėmenų aliejaus vartojimo.[/vc_column_text][vc_column_text 0=””]Dr. Hennas, medicinos mokslų daktaras, pateikė tris praktinius pavyzdžius, kaip jam pavyko pasiekti teigiamų rezultatų gydymui naudojant Omega-3 riebalų rūgštis.

Sąnarių ligų gydymas. Medicininis pavyzdys Nr.1

Pacientas sirgo kelio sąnario artroze, poliartikulinio skausmo sindromu ir miego sutrikimais, nervingumu ir psichofiziniu išsekimu. Žuvų taukuose esančių Omega-3 riebalų rūgščių kiekis buvo optimizuotas pagal visus parametrus po šešių mėnesių nuolatinio 1 valgomojo šaukšto Norsan aliejaus (natūralių žuvų taukų) vartojimo per dieną. Skausmas žymiai sumažėjo, ko anksčiau nebuvo pasiekta vartojant NVNU. Jis taip pat jautėsi labiau subalansuota ir mažiau kentė nuo miego sutrikimų.

Sąnarių ligų gydymas. Medicininis pavyzdys Nr.2

Pacientas, sergantis lėtiniu poliartritu, kentėjęs nuolatinį skausmą ir turėjęs vartoti NVNU bei kortizoną. Pakeitus racioną įtraukiant daugiau daržovių ir sumažinus mėsos bei jos gaminių, sumažinus rūgštingumą šarminėmis tabletėmis ir vartojant po 4 g EPR/DHR per dieną su natūraliais žuvų taukais, po keturių mėnesių skausmas beveik visiškai išnyko. Omega-3 riebalų rūgščių suvartojimą buvo galima sumažinti iki 2 g per dieną, o vaistų nuo skausmo reikėjo retai. Reumatoidinis faktorius sumažėjo nuo 748 TV/ml, BKS 55 mm/val. iki 521 TV/ml, BKS 21 mm/val.

Sąnarių ligų gydymas. Medicininis pavyzdys Nr.3

52 metų vyras sirgo pasikartojančiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, pasikartojančiais dubens uždegimais ir reumatoidiniu artritu bei reguliariais pavasariniais reumato priepuoliais. Po trijų mėnesių, kai kasdien vartojo po 4 g žuvų taukuose esančių EPR/DHR, o po to po 2 g Omega-3 riebalų rūgščių per dieną, ji neturėjo daugiau reumato priepuolių.

Medicinos mokslų daktaras Jochen Henn yra praktikuojantis biologinės medicinos ekspertas grupinėje praktikoje Tegernsee mieste

Item added to cart.
0 items - 0,00