Sudedamosios dalys:
200 g pilno grūdo makaronų
300 g Hokaido moliūgų
alyvuogių aliejaus
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
300 ml daržovių sultinio
250 g vyšninių pomidorų
druskos ir pipirų
1 valgomasis šaukštas “Omega-3 Total” arba 1 valgomasis šaukštas “Omega-3 Arktis
Papuošti:
Įdėkite: parmezano sūrį
moliūgų sėklų
bazilikų
Paruošimas:
Sudėkite pilno grūdo makaronus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
Iš moliūgo išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Plona Hokaido moliūgų odelė verdant greitai suminkštėja, todėl jos šalinti nereikia.
Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite per pusę. Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir 1 minutę pakepinkite svogūną.
Sudėkite moliūgą ir troškinkite apie 6 minutes. Tada sudėkite česnaką ir pakepinkite dar minutę.
Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite, kol skysčio sumažės. Dabar į keptuvę sudėkite pomidorus ir virkite apie 2 min.
Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Tada sudėkite makaronus ir trumpai pašildykite.
Supilkite moliūgų makaronus į dubenį ir įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą “Omega-3 Total” arba 1 valgomąjį šaukštą “Omega-3 Arctic”.
Pagal skonį pabarstykite tarkuotu parmezanu ir moliūgų sėklomis, papuoškite trupučiu baziliko.
Mėgaukitės patiekalu 🙂